3 trucs per aplicar a les teves imatges i millorar el SEO de la web avui

El SEO és una de les tasques més complexes dins del món web, però no totes les estratègies SEO o de posicionament són complicades de dominar.

Optimitza les imatges de la teva pàgina web per millorar el SEO de la web i el posicionament natural a Google amb aquests tres senzills passos.

Passos per optimitzar les imatges i millorar el SEO de la web

NÚMERO 1: redimensiona les teves imatges

Si utilitzem imatges de grans dimensions a la nostra web, el temps de càrrega serà molt lent. I les pàgines web lentes són “castigades” per Google.

Per tant, si vols que el temps de càrrega de la teva web sigui mínim i no rebre cap penalització de Google, has d’optimitzar les imatges. Aquest és un dels punts més importants a tenir en compte quan volem millorar el SEO de la web!

Imatges pels sliders: et recomano que les imatges que tinguem a sliders o que vagin de punta a punta de la nostra web no superin els 1800/2000px i els 100kb de pes.

Imatges que ocupin la meitat de l’amplada de la pantalla: et recomano que no superior als 800/100px d’amplada o els 50kb

Com podem saber quines són les imatges que més pesen de la nostra web?

Per saber les imatges que més pesen pots utilitzar Google PageSpeed Insights i comprovar si Google ens diu que estem utilitzant una mida adequada per a les imatges o bé n’hem d’optimitzar alguna.

Què és millor, pujar les imatges redimensionades o fer-ho amb un plugin?

La meva opinió és que primer optimitzis les imatges i després les pugis al wordpress. Com menys plugins instal·lem al wordpress millor! I aquest consell no només serveix per les imatges. Sempre que vulguem millorar la velocitat de la web, cal que repassem quins plugins utilitzem i quins no, per eliminar-los. Millorar el SEO de la web i el posicionament no només és tenir una bona estratègia de paraules clau, sino seguir totes les recomanacions de Google, entre d’elles la velocitat de navegació.

NÚMERO 2: canvia el nom de les imatges

Les aranyes de Google també llegeixen el nom de les nostres imatges, així que és molt recomanable anomenar les fotos tenint en compte les paraules clau a atacar i així seguir potenciant el SEO de la nostra web.

Les imatges que normalment solen venir anomenades “imatge-1.jpg” o “imatge-1.png”. És important canviar aquests noms i introduir les paraules clau a atacar.

Per exemple si estem fent un post al nostre blog sobre casaments a la platja, podríem anomenar les imatges “casament-platja-1.jpg” o “casament-costa-brava-platja-1.jpg”

NÚMERO 3: escriu les etiquetes ALT

El text que escrivim a les etiquetes ALT, o text alternatiu, és el text que es mostra quan una imatge no es pot carregar o bé quan un usuari utilitza un lector de pantalla.

Les etiquetes ALT milloren substancialment l’experiència d’usuari i per tant, Google ho valora molt positivament.

A més a més, Google utilitza el text alternatiu per esbrinar la temàtica de les imatges i indexar-les a Google Imatges.

La majoria d’imatges que trobem a les pàgines web no tenen l’etiqueta ALT, és probable que la teva competència no ho tingui, per tant si vols indexar correctament les teves imatges a Google per davant de la teva competència i millorar el SEO de la web, és important omplir aquest atribut.

Què has d’escriure a les etiquetes ALT de les imatges?

Doncs una breu, però concisa, descripció de la imatge que contingui les paraules clau a atacar de la pàgina on la col·locaràs. Cal que el text sigui específic i se centri en les parts de la imatge més rellevants.

Hem d’evitar utilitzat en excés les paraules clau en les etiquetes “ALT”, ja que pot provocar una mala experiència d’usuari i pot fer que Google consideri la nostra pàgina web SPAM. En aquest cas, no estariem fent res per millorar el SEO de la web, sino que l’estariem empitjorant!

Seguint amb l’exemple anterior:

  • Incorrecte (falta text alternatiu): < img src=”casament-platja-01.jpg” />
  • Incorrecte (excés de paraules clau): < img src=”casament-platja-01.jpg” alt=”casament platja boda mar costa brava casament mariner casament cala costa brava casament íntim platja” />
  • Correcte: < img src=”casament-platja-01.jpg” alt=”Casament a la platja” />
  • Òptim:  < img src=”casament-platja-01.jpg” alt=”Casament íntim en una cala de la Costa Brava” />

Pots aplicar aquestes tres millores avui mateix i començar així a millorar el posicionament natural de la teva pàgina web a Google.

Cristina Masferrer
Cristina Masferrer

Dissenyadora web i SEO especialitzada en empreses liderades per dones emprenedores. Tens web i no fas SEO? Llegeix la meva guia gratuïta sobre posicionament web👇

Guia gratuïta de SEO

Deixa un comentari